maanantai 2. joulukuuta 2013

Riisipuuron kaverit

 
Keittelin tässä taas riisipuuroa.
Kattilallisen.
Ja masuun upposi kyllä puoli kattilallista kerralla.
En omista riisipuurokontrollia ;)
No mutta pointtina oli, että koska vielä ei ole joulu, ei riisipuuroakaan tarvitse syödä jouluisten lisukkeiden kera.
Lämpimän riisipuuron kanssa sopii yllättävän hyvin myös mustaherukat, päärynä ja suklaatahna!
 

 
Ja koska en saanut puurosta tarpeekseni,
oli riisipuuroa luvassa heti seuraavana aamuna!
Tällä kertaa kylmänä, maustettuna vaniljalla <3
Lisäksi heraproteiinia, pähkinöitä ja mansikoita.
Tätä komboa teidän on pakko kokeilla, tulee melkeinpä mieleen riisifrutti :)



Joulupuuroa ja sekahedelmäkeittoa odotellessa.
Meillä kotona se on muuten aina ollut nimeltään sekametelisoppaa!
Onko kenellekään tuttu nimitys, vai onko tämä vain meidän perheen hömpötystä? :)

10 kommenttia:

  1. Kyllä se täällä Kaakkois-Suomessa ainakin meidän perheessä on sekametelisoppaa :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niin, hienoa! Täällä Itä-Suomessa saa kummeksuvia katseita kun puhuu sekametelisopasta :D

      Poista
  2. Oih, juuri eilen keksin tehdä samalla periaatteella (kylmä riisipuuro + vaniljahera) riisifruttimaisen herkun <3 oman riisipuuroni keitin mantelimaitoon ja soijamaitoon ja maustin vaniljalla ja agavella. Sen kanssa vadelmachiahilloa, ai että! Parempaa kuin alkuperäinen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikä, varmaan ihan superhyvää! <3

      Poista
    2. Maustoitko puuron siis vaniljaheralla vai -sokerilla vai peräti vaniljatangolla? :)

      Poista
    3. Aitovaniljajauheella ja -uutteella :> toinenkin varmasti riittää. Ja protskut sekaan jälkikäteen.

      Poista
  3. Sekametelisoppa se on meillä aina ollut, Pohjanmaalta on perhe kotosin. Just puhuttiin tästä pikkujouluissa kavereiden kanssa, niin on kuulemma myös Joensuussa sekametelisoppa nimeltään. Kemin lähistöltä kotosin oleva tosin kutsu sitä jollain ihan käsittämättömällä nimellä, väskysoppa tai joku sellanen se tais olla (sama tyyppi myös "selvittää" marjoja perkaamisen sijaan, eikä edes hänen lapsuudenkaverinsa myöntäny käyttävänsä tätä termiä, joten ei liene häneen luottamista).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hah, tälläset jutut on aina tosi mielenkiintoisia! Marjojen selvittäminen kuullostaa kyllä hieman huvittavalta :D

      Poista
  4. Taas kerran hyviä ruokapostauksia! :) Ja sekametelisoppa se on, näin Haminasta kotoisin olevallekin ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, kiva että tykkäsit! Ilmeisesti siis melko yleinen nimitys :) meijän vuosikurssia vaan vaivaa sekametelisoppatietämättömyys;)

      Poista