lauantai 1. helmikuuta 2014

Salilla suupielet browniessa

Leivoin taas kakkua.
Tai oikeastaan brownieta.
Eikä mitä tahansa brownieta, vaan sacherbrownieta.
 
Mikä tästä tekee sacherbrownien?
En kyllä tiedä onko sacherbrownieta oikeasti olemassa.
Noh, nyt on.
 
Perinteisessä sacherkakussa maistuu vahvan kaakaoinen kakku ja täytteenä oleva aprikoosihillo.
Tässä browniessa sen sijaan kaikki maut leivotaan yhteen!
Koska kakun leipominen ja täyttäminen on aivan liian vaivalloista.
Eihän se oikeasti ole, mutta yritän markkinoida tätä reseptiä teille
helppona ja nopeana...Hehheh.
 
Lisäksi brownien koostumus on aina omaa luokkaansa verrattuna kakkuun.
Tiedättehän, sellainen tietty muhevuus, joka browniessa kuuluu olla.
Reseptissä muhkean koostumuksen takaavat kikherneet!
Muikean maun salaisuus puolestaan piilee kuivatuissa aprikooseissa.
Ja kaikki nidotaan tietysti yhteen kaakaon voimin ;)
 
 
Sacherbrownie
170g kypsiä kikherneitä
100g pehmeitä kuivattuja aprikooseja
2 kananmunaa
2dl persikkasosetta
1dl makeuttamatonta mantelimaitoa
n. 1rkl (5g) rouhittua kaakaovoita
 
½dl kookosjauhoa
2 mitallista suklaan makuista heraproteiinia
4rkl tummaa kaakaojauhetta
1tl leivinjauhetta
 
Huuhtele ja valuta kikherneet huolellisesti.
Lisää kikherneiden joukkoon aprikoosit, persikkasose, kananmunat, mantelimaito ja kaakaovoi.
Soseuta tasaiseksi sauvasekoittimella.
 
 
 
Sekoita pienessä kulhossa keskenään kookosjauhot, proteiinijauhe, leivinjauhe ja kaakaojauhe.
Lisää jauhoseos kosteiden aineiden joukkoon ja sekoita tasaiseksi.




 
Paista 175-asteisessa uunissa 40-45min riippuen uunisi tehosta.
Vahdi kakkua huolella, sillä liian kuiva brownie on ehdoton nounou.
Vuokana käytin silikonista leipävuokaa.
Mikäli käytät tavallista vuokaa, muistathan rasvata reunat!
Muuten tulee repaleista jälkeä :)

 
 
Poista brownie uunista kun se on kypsä.
Voiko epämääräisempää ohjetta olla?
Olenpa huono ruokabloggaaja.
 
Lopputuloksen tulisi näyttää suunnilleen tältä.

 
Kuten muutkin palkokasveja sisältävät leivonnaiset,
 tämäkin brownie on parempaa seuraavana päivänä muhittuaan yön yli jääkaapissa.
Mutta oli se hyvää haaleanakin!
 
Koostumus on todella jännä.
Sellainen tahmea, mutta kiinteä?
Maku on kuin sacherkakussa, vaikka tässä ei aprikoosihilloa tai suklaakuorrutetta olekaan!
Toisaalta voisihan tähän heittää vaikka sulaa raakasuklaata tai tummaa suklaata päälle.
Ei tekisi yhtään pahaa ;)

 
Tämä on muuten sitten omaan makuuni huiman makeaa.
Johtunee makeutetusta heraproteiinista?
Tai sitten se johtui vain annoskoosta.
Joka oli siis neljäsosa kakkua...

 
Makeutta voi kompensoida mitenkäs muutenkaan
 kuin lisäämällä brownien kaveriksi jotain raikasta!
Tällä kertaa mansikoita ja kookoskermaa.
 
Toimii kyllä myös täysin ilman lisukkeita.
Vetelin tätä palautusateriaksi salitreenin päälle.
Pukkarissa.
Sheikkeri toisessa ja lusikka toisessa kädessä.
Herätti hieman hämmennystä kanssaihmisissä :D
Tähän otsikkokin siis viittaa.

 
Mitä parhainta viikonloppua teille!

4 kommenttia:

  1. Haha, höpsö. :'D Voin kuvitella toisten ilmeet pukkarissa. Mäkin haluan tehdä tollasta kivaa!

    Leivoin eilen illalla sun tiikerikakkua, en oo vielä maistanut, mutta tosi hienolta se ainakin näyttää. :) Mulla on nyt joku ihan hirveä leivontavimma ja aion tätä browniereseptiäkin testata ihan varmasti lähipäivinä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hah, sähän voit testata sillä tiikerikakulla tätä pukkarissa nautiskelua ja oikein havainnoida ihmisten reaktioita :P punttireeni kulkee muuten loistavasti kun tietää herkun odottelevan pukuhuoneessa!

      Leivontavimma kyllä vallitsee täälläkin... Mun kohdalla se luultavasti juontaa juurensa siitä, että kaipaan sijaistekemistä tentteihin lukemisen välttelyyn ;) mutta mikäs siinä, leipominen on mukavaa puuhaa ja tekemisestä seuraa vielä herkullinen lopputulos!
      Toivotaan että leipomukset miellyttävät sinunkin makunystyröitäsi :)

      Poista
  2. Oi oi, onpas tämä hyvän kuuloista ja näköistä! Papuleivonnaiset ovat kyllä jotain ihanaa <3 Hehe, itse söin joskus junassa ihan törkeän suklaista ja epäterveellisen näköistä kikhernebrownieta suklaisella avokado-banaani-kookomaitokuorrutteella ja jo siinä tilanteessa kanssajunailijoiden ilmeet olivat sen näköiset, että sydän- ja verisuonisairauksiako siinä vieressä naamaasi vetelet? :D Mutta ei, se brownie oli oikeasti suhteellisen hyvis leivonnainen :) Tuollaiset tilanteet ovat niin hauskoja, hihittelen aina vähän itsekseni!

    Myös teidän illanistujaisten herkut ylemmässä postauksessa näyttävät makoisilta, kyllä tuollaisiin kekkereihin passaa liittyä!

    VastaaPoista
  3. Papuleivokset ovat rakkautta! <3 se on jännä miten aivoja pystyy huijaamaan. Tuntuu että syö jotain superepäterveysherkkua mutta oikeasti syökin papuja :D ihanalta kuullostaa nuo sinun browniet! Ja kanssajunailijat, miten söpö sana :')

    Tervetuloa vaan iltaa istumaan, saat tuoda mukanasi tuota yllämainittua banaanikookoskuorrutettua brownieta ;)

    VastaaPoista