keskiviikko 26. helmikuuta 2014

Toffeepallerot

 
Toffeeta.
Se oli ensimmäinen ajatus kun haukkasin palan yhdestä pallerosta.
Toffeemainen makuelämys syntyy tahmeiden taatelien ja muikeiden mulperien yhdistelmästä!
Oman lisänsä makuun tuovat hampunsiemenet ja pekaanipähkinät.
Koostumus on pehmoinen, mutta pureskeltava.
Niin kuin toffeessa.

 
Toffeepallerot
3dl kuivattuja mulpereita
Pussillinen (250g) kuivattuja pehmeitä taateleita
1,5dl hampunsiemeniä
1,5dl pekaanipähkinöitä
1tl vaniljajauhetta
ripaus suolaa

 
Lisää  monitoimikoneeseen mulperit, siemenet ja pähkinät.
Surruttele jauhomaiseksi seokseksi.
Pienet mulperimöykyt eivät haittaa!
 
Lisää joukkoon taatelit ja surruttele uudelleen tasaiseksi massaksi.
Tässä voi mennä tovi, joten olethan kärsivällinen!
Toffeetaikina on valmis kun siitä saa helposti pyöriteltyä palleroita.
Reseptistä tulee n. 35 keskikokoista pallukkaa.

 
Näiden pyörittelyn jälkeen on sitten muuten todella pehmoiset kädet!
Hampunsiemenet ja pekaanipähkinät päästävät vähän öljyä rakenteen rikkoutuessa.
Palleroiden pyörittely käy siis myös käsien rasvauksesta.
 
Siirrä palleroiset hetkeksi jääkaappiin jähmettymään.
Tällöin rakenne vielä kiinteytyy hieman ja makukin tiivistyy :)
Sieltä niitä voi sitten napsia vaikka päiväkahvin kera!

 
Nämä ovat muuten viljattomia, maidottomia, vegaanisia, eivät sisällä sokeria tai makeutusaineita ja ovat vielä raakaruokaakin.
Aikamoisia palleroita ;)
Lähetin näistä veljelleni kuvan ja arvatkaapa mikä oli kommentti?
"Onks noi ruskeat lihapullia?"
...

6 kommenttia:

  1. Oi! Onneksi mulla on vielä mulpereita kotona! :)

    VastaaPoista
  2. Oh my, nämäpäs näyttävät ihanalta toffeelta! Ja varmasti maistuvatkin, kun noissa mulpereissa nimenomaan on ihana toffeen häivähdys :) Kävisi varmaan tuon postaamasi ihanan kahvin kanssa yhteen ihan tooosi hyvin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tosiaan, makuyhdistelmä voisi olla aika huippu! Harmi vaan että pallerot ovat mystisesti kadonneet parempiin suihin ;)

      Poista
  3. Pallerot pyöritelty! Pekaanit harmi vaan piti vaihtaa saksanpähkinöihin ja siemeninä oli chiat, mutta se toffeinen maku taisikin tulla mulpereista ja taateleista :) Ihania olivat! Melkein harmitti, kun tein vaan puolikkaan annoksen, mutta täytyy joku päivä tehdä uudemman kerran. Hyvin kätevästi Kitchen Aid surruutteli massan tasaiseksi! -A-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa! Saksanpähkinät ja pekaanit ovatkin ominaisuuksiltaan aika samankaltaisia, maku tosiaan tulee lähinnä mulpereista ja taateleista kuten päättelitkin :) mahtavaa että pallerot onnistuivat ja vielä maistuivatkin! Uudelleen vaan palleroiden pyörittelyyn, nämä tosiaan häviävät kaapista aika sukkelaan ;)

      Poista