maanantai 17. maaliskuuta 2014

Banaanisuklainen proteiinijauhe

 
Koska olen tällainen helposti innostuva persoona,
minulle on helppo myydä erilaisia uusia tuotteita.
Jos pikkuisenkin jokin asia alkaa kiinnostaa,
niin sehän on varmaa että tämä tyttö testaa!
 
Tällä kertaa kokeiluun pääsi Leaderin uusi kasviperäinen proteiinijauhe.
Tässä houkutteli erityisesti tuo makuyhdistelmä: Banaanisuklaa.
Banaania masu ei tällä hetkellä kestä sellaisenaan,
mutta tuossa se on jauhemuodossa.
Testaamisen arvoinen juttu siis ;)
 
 
Tuotteen proteiinipitoisuus tulee herne-ja riisiproteiinista.
Sen vuoksi proteiinijauheessa onkin sellainen hassu, noh, jauhomainen koostumus.
Palautumisjuomana en ajatellut tätä käyttää,
vaan lähinnä puurojen ja smoothieiden protskunlähteenä :)
 
Eri proteiinijauheiden lisäksi protskujauhe sisältää banaanijauhetta, raakakaakaojauhetta, aromeja ja makeutuksena stevioliglykosideja.
Steviasta voisin olla montaa mieltä, mutta säästetään se toiseen postaukseen!
Suklaa ei mielestäni maussa tullut hirveästi esille,
lähinnä maistui hieman esanssiselle banaanille.
Ihan hyvälle kuitenkin!
Tuote ei onneksi ollut ihan yhtä makea kuin makeutetut heraproteiinit :)

 
Tässä jauheessa on proteiinia vajaa 70% eli noin kymmenisen prosenttia vähemmän kuin perusherassa. Kasviproteiinia ei kuitenkaan käytetä elimistössä niin hyvin hyödyksi kuin eläinkunnan proteiineja, joten niitä tulisi saada monipuolisesti eri lähteistä :)
Proteiini imeytyy myös hitaammin, kun mukana on myös jonkin verran rasvaa ja hiilihydraattia.
Sen vuoksi tämä voisikin olla hyvä vaihtoehto iltapalan proteiininlähteeksi!
Lisäaineista hirmuisen tarkalle tämä ei ehkä sitten sovi noiden keinotekoisten aromien ja makeutusaineen vuoksi. Mutta toisaalta eipä sitä hurjia määriä päivässä syödä!
 
Kuitenkin tämä on mielestäni ihan hyvä lisä ruokavalioon, varsinkin jos noudattaa maidotonta ruokavaliota tai on tiukka kasvissyöjä.
Sekä tietysti niille joiden masulle heraprotsku on turhan tymäkkää tavaraa!
 
 
 
Katsotaanpa mitä jatkossa keksin tästä protskujauheesta!
Haluan ehdottomasti kokeilla jossain vaiheessa myös sarjan toista makua,
joka taisi olla jotain marjaisaa juttua :)

 
Ihanaa alkuviikkoa kaikille!
Tällä viikolla onkin tulossa muutamien uusien ruokajuttujen testailua.
Esimerkiksi uutta teemakua ja raakaruokapatukkaa ;)
Mitä mieltä olette tällaisista tuotetestaus postauksista? :)
Like it or Hate it?

10 kommenttia:

  1. Heipparallaa! Itse olen kovasti viime aikoina kiinnostunut ruokvaliosta ja proteiinin saannista (niin hyvässä kuin pahassakin) omalla kohdallani, koska treenattua tulee kuitenkin aika hyvin ja juurikin voimapainoitteisesti. Olen käyttänyt nyt heraa jo jonkin aikaan ja luulen ettei se ole kaikkein paras vaihtoehto minulle.. Olen yrittänyt tutkiskella ja saada lisätietoa kasviperäisestä proteeinista (juurikin esim hamppu), mutta en ole uskaltanut sitä vielä kaupasta kotiin kuljettaa, koska pelkään ettei kasviproteeini ole niin "tehokas" kuin hera. Osaatko sanoa omaa mielipidettäsi "ongelmaani" ja uskaltaisitko suositella minulle jotakin?:-) tiedän, että muotoilin asiani hassusti, mutta olen kovin utelias ja siksi kiinnostaa ihmsiten mielipiteet:) ja kokeilemalla oppii mikä itselleen sopii, mutta joskus se kokeileminen tuntuu niin hankalalta kun ei tiedä mistä aloittaa:/

    Ja iso kiitos todella inspiroivasta blogista! :)

    -Kata

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippahei! Ehdottomasti kannattaa kokeilla muitakin proteiinin lähteitä jos koet saavasi herasta negatiivisia sivuvaikutuksia! En ole mikään asiantuntija kaikkien protskujauhojen suhteen, mutta ymmärtääkseni kasviperäisistä proteiinijauheista parhaiten palautusjuomana toimii juuri riisiproteiini. Hamppuprodea ei välttämättä kannata käyttää palkkarissa sen suuren kultapitoisuuden vuoksi :) muuten se on kuitenkin oiva lisä ruokavalioon!
      Mikäli treenin, levon ja muun ruokavalion suhde on kunnossa, palautusjuomassa käyttämäsi protskun tyypillä tuskin on hirveästi merkitystä. Ei siis kannata huolehtia turhaan ;)

      Kiitos kovasti! <3

      Poista
    2. Hahah, autocorrect taas vauhdissa... Jos kuitenkin kuitupitoisuus eikä kultapitoisuus :D

      Poista
    3. Hahh kyllä mulle suuri kultapitoisuuskin kelpaisi;) mutta jooo iso kiitos vastauksestasi! Ja tosiaan luulen kyllä et hera sopii minulle mutta ei niin suurella määrällä kuin se on tällähetkellä omassa ruokavaliossani.. ja jos hera ajaa palkkarin aseman olisi varmasti hyvä ehkä kokeilla muita proteiininlähteitä mm.aamupalalle puuron joukkoon ja iltapaloille esim jugurttiin sekoitettuna. Ehkä monipuolisuus voisi olla hyvä ratkaisu!:-) mutta tosiaan kiitos vielä, ehkä uskalla kasviproteiinejakin lähteä kokeilemaan ;)

      Poista
    4. Monipuolisuus on aina hyväksi :) rohkeasti vain kokeilemaan uusia proteiininlähteitä. Ehkä sieltä löytyykin uusi lemppari? :) hera on tosiaan palautusjuomassa aika lyömätön nopean imeytyvyytensä vuoksi. Mutta eipä se palkkari ole aina edes välttämätön, itse kulautan moisen vain jos en pääse heti syömään oikeaa ruokaa!

      Poista
    5. hehh sait ylipuhuttu ja lähdenkin avoimin kokeilemaan uusia proteiineja :-) aivan totta puhut heran suhteen paklkarina. mutta tosiaan avoimin mielin kokeilemaan uusia makujaelämyksiä! täytyypäs pistää kauppalistalle tuota kukkakaalia, jotta pääsee tekemään tuota vanukastasi meinaan näyttää aikas herkulliselta :p

      Poista
    6. Mahtavaa! Kerroppas sitten mielipiteesi kun olet kokeillut :)

      Poista
  2. Hehe tuo kultapitoisuus on kyllä paras autocorrect ever :D Mietin jo vähän aikaa että miten se kulta sinne hamppuprodeen pääsee? :DD

    VastaaPoista