tiistai 11. maaliskuuta 2014

Chiavanukas

 
Joskus mieleni tekee jotain jogurttimaista syötävää.
Sellaista raikkaan täyteläistä, pehmeää.
Tähän ruokahimoon olen löytänyt ratkaisun chiavanukkaasta!
Chiasiemenet ovat hyvin ravinteikkaita:
Ne sisältävät omega-3 ja omega-6 rasvahappoja,
reippaasti kuitua ja jonkin verran myös proteiineja.
Resepti sopii hyvin välipalaksi maidottomaan & viljattomaan ruokavalioon!
Ja onhan tämä vielä lisäksi vegaaninenkin.
 
Chiasiemenet muodostavat turvotessaan tuollaisen hauskan geelin.
Ulkonäkö muistuttaa sammakonkutua, maku ei!
Toisaalta en voi tietää, ei ole tullut syötyä sammakonkutua.
Vaikka mielelläni uusia juttuja maistankin :D

 
Vaniljainen chiavanukas
2dl mantelimaitoa
3rkl chiasiemeniä
1/4tl vaniljajauhetta
 
Sekoita ainekset keskenään kulhossa.
Anna turvota vähintään pari tuntia jääkaapissa, mieluiten yön yli.
Sekoita tasaiseksi ennen tarjoilua!
 
 
Chiavanukkaan voi tarjoilla esimerkiksi marjojen, hedelmien tai hedelmäsoseen kera.
Mielestäni tuo vaniljainen versio on vain niin hyvää että söin sen pelkiltään :D
 
Nestettä ja mausteita vaihtelemalla saa muunneltua vanukkaan makumaailmaa kätevästi.
Reseptin pohjana voi käyttää mantelimaidon sijaan vaikkapa riisimaitoa, kahvia, teetä, ohutta smoothieta, mehua... Mitä vain keksiikään!
 
Kokeilin myös piparkakkumausteista chiavanukasta.
Omenasoseen kanssa nautittuna oli kyllä ihan pala taivasta!
Lisäksi voisi kokeilla kardemummaa, kaakaojauhetta, lakritsinjuurijauhetta,
marjajauheita...


4 kommenttia:

  1. Kookosmaitoon tulee myös herkkua :) Samoin hedelmäsoseeseen! Itse tykkään että vanukas on melko tymäkkää, ei siis kovin löysää :) Sekaan laitan usein rahkaa, omppua, steviaa ja kanelia. Tosi muunneltava herkku ja tekee vatsalle hyvää <3 -A-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuullostavatpa ihanilta nuo sinunkin versiosi! Mäkin tykkään sellaisesta tönköstä koostumuksesta :) Masuystävällisyydestä ehdotonta plussaa! <3

      Poista
  2. Tosi hyvää kun lisää tuohon peruspohjaan muusattua banaania ja lakritsinjuurijauhetta. Laitoin itse ne jo illalla niin maut oli aamulla sopivasti sekaisin :)

    VastaaPoista