maanantai 7. huhtikuuta 2014

Papayaa ja muita herkkuja

 
Minun on jo pitkään tehnyt mieli ostaa papayaa.
Papayaa? Papaijaa? Miten vain.
 
Kaupassa ne ovat vain joka kerta näyttäneet kovin vanhentuneilta ja kurttuisilta.
Sellaisilta mummo-papaijoilta.
Vaikka olen koittanut vaania uusien, vauva-papaijoiden tuloa niin aina olen osunut paikalle vanhushedelmien vielä mädäntyessä tiskissä.
 
Mutta nyt kerrankin osuin paikalle oikeaan aikaan.
Ihania, tuoreita, vauvanpehmeitä papaijoita!
Eikun kokeiluun!

 
Oikein häikäistyin kun halkaisin tuon täydellisen papayan.
Eikö väri olekin uskomattoman kaunis? :)
 
Hedelmäliha itsessään on melko pehmeää ja miedon makuista.
Vähän sellaista melonimaista rakenteeltaan, maussa häivähdys persimonin tai kypsän luumun suuntaan!
 
Ja noi siemenet ovat kyllä söpöjä palleroita.
Niitä ei tietääkseni voi syödä?
Ainakaan en syönyt.

 
Lauantai-iltana herkkuhammasta kolotti ja pahasti.
Olen tässä himoinnut mutakakkua jo noin viikon, mutta en pelkästään itselleni sitä viitsi leipoa.
Se olisi ehkä hieman liioiteltua!
Leivontakaveria odotellessa siis ;)
 
Kyseinen leffasnack oli kyllä oikein makoisa korvike, vaikka se ei mutakakkua ollutkaan!
Tuoreita hedelmiä tuomaan raikkautta, ällömakeutta taateleista&mulpereista.
Lisäksi vähän rouskuvuutta manteleista ja täyteläisyyttä suklaasta.
Ja jottei menisi ihan pelkälle naminamisupermakeuspuolelle, vedinpä pari kananmunaa.
Kumminkin oli punttipäivä ja lihapalat kaipaavat ravintoa kehittyäkseen!


 
Ja todellisuudessahan tämä nautiskeltiin sohvalla lämpöisen viltin suojissa.
 
 
...Tähän tyyliin!
 
Kotiverkkarit ovat must.
Tarpeeksi joustava vyötärö on myös ihan bueno ajatus, tuollainen määrä hetelmää ainakin minun masussani saa aikaan jos jonkinmoista kuplintaa!
No mutta hyvvää oli ;)

 
Mitä miellyttävintä maanantaita!

4 kommenttia:

  1. Kelpais, tuo herkkulautanen!
    Pomelot, persimonit ja papaijat, mun pitäisi todellakin alkaa testailla vihdoin näitä kaikkia erikoisuuksia, kun aina vaan päädyn kuolailemaan sun ihania ruokakuvia. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hihih, kiitos! Eikun testailemaan ;) Persimon ainakin on ihan superherkkua :)

      Poista
  2. Hei Hilla, suurkiitos sinulle aina yhtä inspiroivasta blogista teksteineen ja kuvineen. Blogiasi on ilo seurata, vaikutat niin fiksulta ja positiiviselta tyypiltä, kiitos siitäkin :)
    Olisi yksi kysymyskin, jos ei haittaa, nimittäin noista manteleista, että käytätkö luomumantelia vai eiluomua? Itse koin ainakin luomumanteleissa aikoinaan ongelmaksi karvasmantelit.
    Mukavaa viikkoa sinulle! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suurkiitos sinulle kommentistasi, teit aurinkoisesta päivästä vielä hippusen aurinkoisemman! :)
      Olen käyttänyt ihan tavallisia manteleita, opiskelijabudjetti ei kuitenkaan ihan kaikkeen anna periksi :D Joskus olen kuullut, että manteleiden sekaan voi eksyä karvasmanteleita, mikä on tietysti huonompi homma! En tosin tiennyt sen olevan yleistä...
      Mukavaa viikkoa! :)

      Poista