keskiviikko 20. elokuuta 2014

Terveellinen juustokakku (G, L, M)

 
Välipalaksi jogurttia, hedelmää, marjoja ja näkkäriä?
Kuulostaa varmasti tutulta.
Hyväähän se on, mutta noh, vähän tylsää.
Samoista aineksista kun saa myös jotain jännää.
 
Eikö olisikin huomattavasti mukavampi herätä, kun tietää että aamiaiseksi saa kakkua?
Välipalahetkeäkin alkaa kummasti odottaa kun herkku tekeytyy jääkaapin syövereissä.
Ja ei edes mikä tahansa herkku, vaan juustokakku!
 
Tämä terveyshippikakku sopii mainiosti aamupalaksi, välipalaksi, iltapalaksi.
Kakku ei ole liian makea, joten varsinaiseksi jälkiruoaksi en sitä suosittelisi.
Se on kuitenkin rehellistä ruokaa!
Täytteen muodostaa soijajogurtti terästettynä tujauksella sitruunaa ja vaniljaa.
Makeutukseen hieman hunajaa.
Pohja puolestaan rakentuu kastanjanäkkäristä ja rypsiöljystä.
Lisukkeeksi vielä lemppari hedelmiä ja marjoja.
 
 
Terveellinen juustokakku (4-6 palaa)
10 kastanjanäkkäriä (~50g)
3rkl rypsiöljyä
 
750g Alpro Mild&Creamy maustamatonta soijajogurttia
(Tai muuta jogurttia, tsekkaa tällöin makeutus!)
½ sitruunan mehu
½rkl sitruunan kuorta
1 vaniljatangon siemenet
2rkl hunajaa
 
4tl liivatejauhetta (8 liivatelehteä)
4rkl vettä
 

 
Murskaa näkkärit esimerkiksi kaulitsemalla muovipussin sisällä.
Lisää joukkoon rypsiöljy ja sekoita tasaiseksi muruseokseksi.
Painele seos halkaisijaltaan 20 senttisen irtopohjavuoan pohjalle tiiviiksi kerrokseksi.
Muistathan laittaa leivinpaperin väliin!


 
Valmista sitten liivate pakkauksen ohjeen mukaan.
Käytin tässä reseptissä liivatejauhetta, mutta sen voi korvata myös tavallisilla liivatelehdillä.
Mikäli haluaa tästä täysin vegaanisen kakun, voi käyttää myös agar agaria!

 
Sekoita siis 4rkl vettä ja 4tl liivatejauhetta keskenään mikronkestävässä astiassa.
Anna liivatteen geeliytyä, jolloin lopputulos näyttää tältä...

 
Sekoita suuressa kulhossa keskenään soijajogurtti, vanilja, sitruunan kuori ja hunaja.
Purista sitruunamehu geeliytyneen liivatteen joukkoon ja mikrota hetki.
Tarkoitus on siis vain saada liivate nestemäiseen muotoon.
 
Sekoita liivate huolellisesti täytteen joukkoon.
Tässä voisi oikeastaan käyttää blenderiä, jotta ainekset varmasti sekoittuvat tasaisesti!
 
 
Kaada täyte irtopohjavuokaan murupohjan päälle.
Anna hyytyä vähintään 4 tuntia!
Irrota vuoan reunat varovasti, leikkaa palanen ja koristele makusi mukaan!


 
Kuten totesinkin, tämä oli oikein mainio välipalakakku.
Ensimmäinen terveyshippijuustokakkuni.
Resepti vaatii ehkä hieman kehittelyä, mutta maistuvaa se oli näinkin!
 
Pohjan maku yllätti minut täysin: sehän maistui ihan rukiiselta!
Melkein teki mieli tarkistaa, että laitoinko vahingossa hapankorppuja tuohon pohjaan...
Sekä minun että testimaistajani harmiksi pohjan koostumus jäi vähän pehmeäksi.
Onhan tuo näkkäri tosiaan aika huokoista ja sen vuoksi imee vähän nestettä täytteestä.
Makunsa puolesta pohja kuitenkin oli oikein onnistunut.
 
Täytettäkin meinaan kehitellä eteenpäin.
Lähden tosin tavoittelemaan hieman erilaista makumaailmaa tällä kertaa.
Tämä täyte on melko kevyen, raikkaan makuinen ja tuntuinen.
 Ei siis juustokakulle tyypillinen tymäkkä ja tanakka.
Seuraava versio siintääkin jo kirkkaana mielessäni!
Sainhan juuri syötyä tämän edellisen loppuun...


 
Kakkuisia aamuja kaikille!

8 kommenttia:

  1. Tää menee testiin!! Ajattelin heti että voisi kokeilla Yosa natural-kaurajugurttivalmisteella, se on niin hyvää pelkilläänkin

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeileppa ihmeessä! Tosiaan kannattaa valita täytteeksi jotain mikä miellyttää omia makunystyröitä :)

      Poista
  2. Moikka Hilla!
    Olen ollut vakkarilukijasi jo jonkin aikaan ja muutaman kerran kommentoinutkin jo aikaisemmin. Täytyy sanoa että oot kyllä innostava tyyppi just tuollasena:) tänään kaupassa ostin edellisen postauksesi innoittamana tofua ja otin riskin ostaa maustamatonta vaikka en ole koskaa kyseistä tuotetta maistanut ja se jakaa aika paljon mielipiteitä.. tein juuri välipalaa ja leikkasin siivuja jotka paistoin myös pannulla ja maustoin oman maun mukaisesti ja huomasin ettei kyseinen tuote ole ollenkaan pahan makuista ja söin mielelläni siivut loppuun. Taas sain yhden ruoka-aineen lisää monipuolistamaan ruokavaliotani, jota yritän koko ajan saada monipuolisemmaksi.
    Kamppailen itse välillä liian tiukkien ja negatiivisten ajatusten kanssa mitä syömisiin tulee, ja toivon joskus omaavan samanlaisen suhteen ruokaan kuin mitä sinulla on:)
    Melkein jopa harmittaa että en ehdi kokeilla tätä reseptiä ennen kreikan reissuani jonne lähden ylihuomenna mutta tiedän mitä aion kokkailla kun palaan viikon kuluttua takaisin ;)
    Oikeim ihanaa ja antoisaa syksyä sulle! :-)
    K

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos valtavasti tästä kommentista! Et tiedäkään miten iloiseksi tulin :) mahtavaa että olet viihtynyt blogin parissa ja saanut uusia ideoita ruokiisi. Mielettömän ihanaa Kreikan reissua sinulle ja mukavaa syksyn alkua! :)

      Poista
  3. Ah, tää näyttää niin hyvältä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vois muuten toimia rahkallakin oikein mainiosti! Olen kuullut huhua että se rahka on joidenkin herkkua ;)

      Poista
  4. Nam, tää menee kyllä testaukseen :)

    VastaaPoista